Ziemniaczki z folii z masłem czosnkowo koperkowym

Podwójny apetyt na grilla odc.2- ZIEMNIACZKI Z MASŁEM CZOSNKOWO KOPERKOWYM ✨

Oceń ten wpis
Składniki

Potrzebujesz:

  • 8-10 ziemniaków
  • 50 g masła
  • 2 ząbki czosnku
  • szczyptę soli
  • 3 łyżki koperku
Sposób przygotowania
  1. Ziemniaki dokładnie umyj i pokrój na mniejsze, równej wielkości kawałki.
  2. Miękkie masło rozgnieć z 2 przeciśniętymi przez praskę ząbkami czosnku u sporą szczyptą soli.
  3. Folię aluminiową porwij na kwadraty, na każdy kwadrat wykładaj po kilka ziemniaczków, dodaj łyżeczkę masła czosnkowego i zawiń w szczelną kieszonkę.
  4. Ziemniaki grilluj w folii do momentu aż będą miękkie i przyrumienią się od spodu (ok. 30-40 minut).
Wskazówki

Możesz przygotować je również w piekarniku 🙂

Makro

1 z 8 porcji:

  • E (energia): 127 kcal
  • B (białko): 2.2 g
  • T (tłuszcze): 5.3 g
  • W (węglowodany): 17.3 g
Oceń ten wpis

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.